cykelhjelm sikkerhed børn

Hvorfor det er vigtigt at bære en cykelhjelm, og hvordan du kan holde dit barn iført en

Hvert år cykler millioner af børn. Det er en fantastisk måde for dem at få motion og frisk luft. Men det er også vigtigt at sørge for, at de kører sikkert og med cykelhjelm. Derfor er det så vigtigt for børn at bære cykelhjelme, når de er på deres cykel. Her er et kig på, hvorfor cykelhjelme er vigtige, og nogle tips til, hvordan du kan holde dit barn iført en.

cykelhjelm sikkerhed køb online

Hvorfor cykelhjelme er vigtige

Det er vigtigt at holde dit barn iført cykelhjelm, hver gang det kører. Ifølge en opgørelse bliver bliver omkring 25000 mennesker hvert år dræbt i cykelulykker verden over. Hovedskader står for 58 procent af disse dødsfald, og at bære en cykelhjelm kan reducere risikoen for dødsfald med op til 84 procent. Så selvom hovedskader kan være sjældne, sker de – og når de gør det, kan de være alvorlige. Derfor er det så vigtigt for børn at bruge cykelhjelme, hver gang de kører.

Mens de fleste børn med glæde vil tage en hjelm på, når de først begynder at ride, kan de, når de bliver ældre, forsøge at overbevise dig om, at de ikke har brug for en. Her er fire tips til at overbevise dit barn om at blive ved med at bære en cykelhjelm:

cykelhjelm vigtig guide

Sådan kan du holde dit barn iført en cykelhjelm

Nu hvor du ved, hvorfor det er så vigtigt for børn at bære cykelhjelme, undrer du dig måske over, hvordan du kan holde dit barn iført en. Når alt kommer til alt, selvom de fleste børn ved, at cykelhjelme er vigtige, betyder det ikke altid, at de er villige til at bære dem. Her er et par tips:

  • Gå foran som eksempel: Hvis du vil have dit barn til at bruge cykelhjelm, skal du også bruge en. Børn lærer ved at observere de voksne i deres liv, så hvis du ikke har hjelm på, skal du heller ikke forvente, at de bruger en.
  • Gør det sjovt: Prøv at gøre det sjovt for dit barn at bære hjelm. Du kan lade dem vælge deres egen hjelm eller dekorere den med klistermærker.
  • Vær konsekvent: Det er vigtigt at være konsekvent med hensyn til at få dit barn til at bære hjelm. Hvis du kun kræver, at de bærer en nogle gange, vil de begynde at tænke, at det egentlig ikke er nødvendigt. Så sørg for, at de altid tager en hjelm på, inden de sætter sig på deres cykel.
  • Beløn ​​god opførsel: Når dit barn bærer deres hjelm uden at klage, skal du sørge for at rose dem eller give dem en lille belønning. Dette vil forstærke den positive adfærd og hjælpe dem med at forbinde det at bære hjelm med noget godt.
cykelhjelm til alle vigtig

4 tips til at få dit barn til at beholde cykelhjelmen på

At bære en cykelhjelm er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte dit barns helbred, mens det cykler. Ved at følge disse tips kan du være med til at sikre, at dit barn bærer hjelm hver eneste gang, det tager en tur – uanset hvor meget overbevisende det kræver!

  1. Vær en god rollemodel
  2. Understreg vigtigheden af sikkerhed
  3. Gør det cool
  4. Sæt regler og konsekvenser
 

Tip #1 Vær en god rollemodel

Hvis du vil have dit barn til at bære hjelm, skal du også have en. Forklar dem, at det er vigtigt for alle i familien at være et godt eksempel og være sikker, når de cykler. Dette vil ikke kun hjælpe med at tilskynde dem til at bære hjelm, men det vil også hjælpe med at skabe sunde vaner, der holder hele livet.

Tip #2 Understreg vigtigheden af sikkerhed

Ingen ønsker at komme til skade, mens de cykler. Hjælp dit barn med at forstå, at det at bære hjelm er en af de bedste måder at beskytte sig selv i tilfælde af en ulykke. Du kan også forklare, at hjelme kan hjælpe med at forhindre mindre skader som snitsår og blå mærker, hvis de falder af cyklen.

Tip #3: Gør det cool

Der er masser af fantastiske børnecykelhjelme på markedet i disse dage, som er stilfulde og komfortable. Find en, som dit barn kan lide, og lad dem vide, at hjelme ikke kun er for nørder – selv de sejeste børn har dem på i disse dage.

Beskyttelsesudstyr er heller ikke kun for sikkerheden – professionelle BMX-ryttere og mountainbikere bærer ofte handsker, albue- og knæbeskyttere for at hjælpe med at forhindre alvorlige skader, hvis de styrter. Du kan endda lade dit barn vælge deres eget udstyr, så de føler sig som en del af holdet.

Tip #4: Sæt regler og konsekvenser

Hvis dit barn nægter at bære hjelm, bliver du nødt til at sætte nogle grundregler. Forklar, at de ikke må cykle, medmindre de har hjelm på, ingen undtagelser. Hvis de stadig nægter, skal du muligvis tilbageholde deres cykelrettigheder, indtil de er villige til at samarbejde. Dette kan virke som en hård taktik, men det er vigtigt at lære børn, at det ikke kan forhandles om at følge sikkerhedsregler.

Hvorfor det ikke kan forhandles om at bære en cykelhjelm

I 2018 blev 857 cyklister dræbt i trafikulykker. Selvom det tal er faldet fra 883 i 2017, er det stadig alt for højt. En af de bedste måder at beskytte dig selv på, mens du cykler, er altid at bære hjelm, men ifølge en undersøgelse foretaget af Insurance Institute for Highway Safety er det kun 17 procent af unge cyklister, der gør det.

Som forælder er det vigtigt at være et godt eksempel for sine børn ved altid selv at bære cykelhjelm og kræve, at de gør det samme. Her er fire grunde til, at det ikke kan forhandles om at bruge en cykelhjelm.

Cykelhjelme redder liv

Der er ingen tvivl om, at cykelhjelme redder liv. En undersøgelse udført af forskere ved University of California, Irvine, fandt ud af, at cyklister, der bar hjelm, var 85 procent mindre tilbøjelige til at få en alvorlig hjerneskade i en ulykke end dem, der ikke brugte hjelm.

Cykelhjelme reducerer risikoen for skader

Udover at reducere risikoen for alvorlig hjerneskade, mindsker cykelhjelme også risikoen for mindre alvorlige skader. En undersøgelse offentliggjort i The Lancet viste, at blandt mennesker i alle aldre havde de, der brugte hjelme, mens de cyklede, en 52 procent lavere risiko for at pådrage sig nogen form for hovedskade i en ulykke end dem, der ikke brugte hjelm.

cykelhjelm vigtig

Det er nemt at finde og bære en cykelhjelm

 

I disse dage er det nemt at finde og bære en cykelhjelm takket være fremskridt inden for teknologi. Cykelhjelme er nu tilgængelige i en bred vifte af stilarter og størrelser, der passer til både børn og voksne, og mange er udstyret med funktioner som ventilationssystemer og visirer for at gøre dem mere behagelige at have på. Du kan endda finde hjelme med indbyggede Bluetooth-systemer, så du kan lytte til musik eller tage håndfri opkald, mens du kører.

At ride på cykel er en fantastisk måde for børn at få lidt motion og frisk luft. Men det er vigtigt at sørge for, at de kører sikkert ved at bære en cykelhjelm. Hjelme kan reducere risikoen for hovedskader med op til 85 %. Og selvom hovedskader kan være sjældne, sker de – og når de gør det, kan de være alvorlige. Derfor er det så vigtigt for børn altid at have deres hjelme på, når de cykler. Med en lille indsats fra din side, kan du være med til at sikre, at dit barn bruger hjelmen, hver gang det rider.

 

Næste gang du spænder hjelmen på, inden du begiver dig ud på en tur, så husk, at du ikke kun gør det for dig selv – du er også et godt eksempel for dine børn. At bære cykelhjelm handler ikke kun om at følge loven eller undgå en bøde; det handler om at beskytte dit mest værdifulde aktiv – dit hoved – i tilfælde af en ulykke. Så sørg for, at du altid sætter sikkerheden først ved at tage hjelm på, inden du tager på vejen.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *