10 tips til at hjælpe din baby med at sove bedre

10 tips til at hjælpe din baby med at sove bedre

Hvis du er forælder, ved du, at en god nats søvn er vigtig for både dig og din baby. Men nogle gange er det svært at få din lille til at falde til ro og gå i seng. Hvis du leder efter måder at hjælpe din baby med at sove bedre, skal du ikke lede længere! Her er 10 tips fra søvneksperter, der måske kan gøre det.

Som nybagt forælder er en af ​​de ting, du hurtigt indser, at en god nats søvn er en værdifuld vare. Hvis din baby har problemer med at sove hele natten, kan det være hårdt for jer begge. Men der er nogle ting, du kan gøre for at hjælpe din lille (og dig selv) med at få noget tiltrængt hvile. Her er 10 tips til at hjælpe din baby med at sove bedre.

10 tips til at hjælpe din baby med at sove bedre spædbarn

1. Etabler en sengetidsrutine.

En konsekvent sengetidsrutine vil vise din babys sind og krop, at det er tid til at slappe af og gå i seng. Så start hver aften med det samme sæt aktiviteter, som at læse en bog sammen eller tage et bad. Og prøv at holde dig til den samme sengetid hver aften, også i weekenden.

2. Dæmp lyset.

Et mørkt eller dæmpet værelse vil signalere til din baby, at det er tid til at sove, så sørg for at sænke lyset i soveværelset et par timer før sengetid. Du kan også prøve at bruge en natlampe, hvis din baby er bange for mørket.

3. Undgå skærmtid før sengetid.

Elektronik som tv, tablets og telefoner udsender blåt lys, der kan stimulere hjernen og gøre det svært at falde i søvn. Så læg alle skærme væk mindst 30 minutter før sengetid.

4. Skab et roligt miljø for din baby.

Et roligt og fredeligt soveværelse vil hjælpe din baby med at slappe af og falde i søvn lettere. Så fjern alt legetøj eller andre stimulerende midler fra deres værelse, og prøv at bruge hvid støj eller blød musik til at dulme dem, mens de driver væk til drømmeland.

5. Giv dem massage.

En blid massage kan hjælpe med at lindre spændinger og fremme afslapning – lige hvad din baby har brug for for at falde i søvn hurtigt! Prøv at bruge uparfumeret lotion eller olie og fokuser på deres ryg, ben og fødder.

6. Svøb dem fast.

Nyfødte elsker at blive svøbt, fordi det får dem til at føle sig trygge og trøstede (for ikke at nævne, at det forhindrer dem i at slå armene rundt og vågne op!). Men når de først begynder at vælte, er det tid til at stoppe med at svøbe – ellers kan de ende med at sidde fast i tæppet og ikke være i stand til at rulle tilbage (yikes!).

7. Læg dem ned, mens de stadig er vågne.

Dette kan lyde kontraintuitivt, men at lægge din baby ned, når den er døsig, men stadig vågen, vil lære dem, hvordan de kan falde i søvn på egen hånd – noget, der vil være nyttigt, når de uundgåeligt vågner midt om natten (tillid os!). Så rock eller foder dem, indtil de næsten er i søvn, og læg dem derefter i deres vugge eller vugge, vågne men døsige.

8. Bare rolig, hvis de vågner om natten.

Det er normalt, at babyer (og voksne!) vågner flere gange i løbet af natten. Nøglen er ikke at lade dem blive for ophidsede – ellers bliver det endnu sværere for dem (og dig!) at falde i søvn igen. Så hvis de begynder at bøvle, skal du bare dulme dem med din stemme eller en sut, indtil de glider af igen.

9. Undgå at give dem koffein.

Ligesom hos voksne kan koffein virke stimulerende hos babyer og gøre det svært for dem ikke kun at falde i søvn, men også at blive i søvn. Så undgå drikkevarer som kaffe, sodavand, te og energidrikke – selv chokolade indeholder koffein! Hold i stedet med vand eller mælk.

10. Få hjælp.

Hvis du har brug for det. Hvis du kæmper for at få din baby til at sove hele natten, skal du ikke være bange for at bede om hjælp fra venner, familie eller endda en professionel søvnkonsulent. Alle har nogle gange brug for lidt ekstra støtte – også udmattede forældre!

10 tips til at hjælpe din baby med at sove bedre sover

Det kan være svært at få din baby til at sove hele natten – men det er ikke umuligt! Ved at følge disse 10 tips fra søvneksperter er du på vej til succes på ingen tid. Og husk: tøv ikke med at bede om hjælp, hvis du har brug for det, fordi der er mennesker, der er glade for at støtte dig gennem denne rejse! Se flere produkter på BabyBarn.dk, som er en baby shop der finder de bedste tilbud på nettet.

Hvis du kæmper med at få din baby til at sove hele natten, skal du vide, at du ikke er alene – og der er ting, du kan gøre for at forbedre situationen. At skabe (og holde sig til) en sengetidsrutine, at lægge din baby døsig, men vågen, og holde støj- og lysniveauet lavt i soveværelset kan alle være nyttige til at få din lille (og dig selv!) en tiltrængt afslappende søvn. ‘

10 tips til at hjælpe din baby med at sove bedre trygt

Hjælp din baby til at sove bedre i aften med disse ekstra tips

En god nats søvn er vigtig for alle, men det er især afgørende for babyer i vækst. Babys søvnmønstre er stadig under udvikling, og søvn af høj kvalitet er afgørende for barnets sundhed og velvære. Så hvordan kan du hjælpe dit lille barn med at få den bedst mulige søvn?

Der er et par ting, du kan gøre for at fremme bedre søvn for din baby. For det første skal du etablere en sengerutine og holde dig til den så meget som muligt. En konsekvent sengetidsrutine vil signalere til din baby, at det er tid til at falde til ro og falde i søvn.

For det andet skal du skabe et roligt og indbydende miljø, som dit barn kan sove i.

Det betyder, at du skal holde støjniveauet nede og undgå skarpt lys i rummet. For det tredje skal du sørge for, at dit barn har det behageligt ved at bruge en fast madras og sengetøj, der kan ånde. Endelig skal du undgå at give dit barn koffeinholdige drikkevarer før sengetid.

Hvis du er forælder, ved du, at en god nats søvn er afgørende for dit barns sundhed og udvikling. Men hvis dit lille barn har problemer med at sove igennem om natten, føler du dig måske selv ret udmattet.

Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at hjælpe din baby med at sove bedre. 

Få din baby til at sove igennem om natten

Det kan være svært at få dit barn til at sove igennem om natten, men det er bestemt det værd for jer begge! Ved at følge disse tips kan du hjælpe din lille (og dig selv) med at få den søvn, som I har brug for.

Ved at følge disse enkle råd kan du hjælpe dit barn med at få den bedst mulige søvn.

En god nats søvn er afgørende for barnets udvikling, så gør alt, hvad du kan, for at fremme et roligt og afslappende miljø ved sengetid.

Din lille pige eller dreng vil takke dig for det!

Vi håber, at disse tips hjælper dig med at få din baby til at sove igennem om natten! Husk bare, at denne fase ikke varer evigt – før du ved af det, får I alle sammen noget tiltrængt hvile. Drøm sødt!

Ved at følge disse enkle tips kan du hjælpe med at fremme bedre søvn for både dig og din baby.

Husk, at det er vigtigt at etablere en sengerutine, og det er også vigtigt at lægge dit barn i seng, når det er søvnigt, men endnu ikke sover.

Og du skal ikke bekymre dig, hvis dit barn vågner i løbet af natten – det er faktisk helt normalt!

få baby til at sove bedre

Sådan får du din baby til at sove i løbet af dagen

Som forælder lærer du hurtigt, at søvn er en kostbar vare. Når din baby endelig sover, vil du gøre alt, hvad der står i din magt for at sikre, at de forbliver sådan. Her er nogle tips til, hvordan du får din baby til at sove i løbet af dagen.

 1. Hav en fast sengetidsrutine og hold dig til den.
  Babyer trives med rutine og ved, hvad der kommer næste gang. En godnatrutine kan være noget så simpelt som et bad, efterfulgt af nogle sange og så i seng med deres yndlingstøjsdyr. Det vigtige er, at du gør det samme hver nat, så din baby ved, at det er tid til at sove.
 2. Læg dem døsige, men vågne.
  Det kan kræve lidt tålmodighed fra din side, men at lægge din baby ned, når den er døsig, men stadig vågen, vil lære dem, hvordan de kan berolige sig selv og falde i søvn på egen hånd. Hvis du vugger dem i søvn og derefter lægger dem i deres tremmeseng, vil de forvente at blive vugget, hver gang de vågner om natten.
 3. Hold rummet mørkt og roligt.
  Babyer er følsomme over for lys og lyd, så at holde rummet mørkt og roligt vil hjælpe dem med at sove længere. Hvis du har mørklægningsgardiner, så brug dem! Du kan også investere i en hvid støjmaskine for at overdøve al ekstern støj.
 4. Glem ikke lur!
  Lure er lige så vigtige som nattesøvn for babyer. Sørg for at have en fast lur tidsplan og hold dig til den så godt du kan. Det kan være svært i starten, men til sidst vil din baby vænne sig til at sove i løbet af dagen.

Du klarer det her! Med en lille smule tålmodighed og konsistens får du din baby til at sove hele natten – og tage gode lange lur i løbet af dagen – på ingen tid overhovedet!

få baby til at sove bedre barn

Fordelene ved at putte i dagtimerne

De fleste forældre kender til sengetidsrutiner som bade, historier og tucking, men vidste du, at der også er fordele ved at lave en tuck-in i dagtimerne? En tuck-in i dagtimerne kan hjælpe din baby eller dit lille barn til at føle sig elsket, tryg og trøstet, og det kan også være en god mulighed for en speciel bindingstid. Her er et kig på nogle af fordelene ved dagtimerne.

Bindingstid

En af de bedste ting ved at lave en putning i dagtimerne er, at det giver noget kvalitetsbindingstid med din lille. I hverdagens stress og jag kan det være svært at finde tid til bare at sidde og hygge. En tuck-in i dagtimerne giver dig den chance. Det er også en fantastisk mulighed for at tale og interagere med dit barn uden forstyrrelser.

Indstiller tonen for lur eller sengetid

En rolig og kærlig oplevelse i løbet af dagen kan være med til at sætte tonen for lur eller sengetid senere. Hvis dit barn forbinder det at blive gemt med at føle sig elsket og tryg, er der større sandsynlighed for, at de lettere falder til ro om natten.

Trøstende

Nogle gange har dit barn kun brug for et hurtigt kram og kys for at få det bedre. Hvis de har haft en dårlig drøm eller føler sig triste eller bange, kan en tuck-in i dagtimerne give den komfort, de har brug for. Ofte er det nok at vide, at du er der for dem, til at de får det bedre.

Hvis du leder efter en måde at vise dit barn lidt ekstra kærlighed i løbet af dagen, så overvej at tage en tuck-in i dagtimerne. Dette specielle øjeblik kan give noget kvalitetsbindingstid, sætte tonen for lur eller sengetid og være utrolig trøstende for din lille. Plus, det er bare endnu en undskyldning for at putte!

få baby til at sove bedre sut

Sådan får du din baby til at tage en lur

Enhver forælder til en ung baby ved, hvor vigtige lur er. De giver ikke kun din lille en chance for at hvile og forynge, men de giver dig også en tiltrængt pause! Men at få din baby til rent faktisk at tage en lur kan nogle gange være lettere sagt end gjort. Hvis du kæmper for at få din baby til at falde til ro til en lur i løbet af dagen, er her et par tips, der kan hjælpe.

Prøv først at skabe et roligt miljø for din baby. Det betyder at holde støj- og lysniveauet lavt og undgå enhver stimulation, der kan være for stimulerende for dem. Et mørkt rum med blød musik i baggrunden er ofte ideelt.

Derefter skal du etablere en sengetidsrutine for din baby. Dette kan omfatte ting som at skifte til deres pyjamas, læse en novelle sammen eller synge en vuggevise. At gøre de samme ting i samme rækkefølge hver gang vil hjælpe med at signalere til din babys hjerne, at det er tid til at sove.

Når du har etableret en sengetidsrutine, så hold dig til den så tæt som muligt. Lure bør ske på nogenlunde samme tidspunkt hver dag og vare i omtrent samme længde. Denne konsistens vil igen hjælpe med at signalere din babys hjerne, at det er tid til at hvile.

Til sidst skal du ikke bekymre dig, hvis din baby ikke falder i søvn med det samme, når du lægger dem i deres vugge eller vugge. Det er helt normalt, at de tager et par minutter om at glide væk. Bare sørg for at blive i nærheden, hvis de har brug for dig, og til sidst vil de nikke ud i drømmeland!

At følge disse enkle tips burde hjælpe med at gøre det nemmere for dig at få din baby til at tage en lur i løbet af dagen. Husk, at lur er vigtige for både dig og din lille, så giv ikke op, hvis det kræver lidt forsøg og fejl at finde det, der fungerer bedst!

At vende din baby til at sove i dagtimerne

Du er måske ikke klar over det, men der er masser af fordele ved at putte din baby ind i dagtimerne. For det første giver det dig et par dyrebare øjeblikke af fred og ro! Men seriøst, der er nogle reelle fordele ved at vænne din baby til at blive gemt i løbet af dagen. Her er et par af dem.

Babyer har brug for rutine

En af de vigtigste ting, du kan gøre for din baby, er at etablere en daglig rutine. Det betyder regelmæssige måltider, lurtider og sengetider. Når du holder dig til en tidsplan, hjælper det din baby med at vide, hvad han kan forvente, og hvornår han skal forvente det. Dette kan hjælpe med at gøre sengetid (og lur) meget nemmere for jer begge.

At putte din baby tilskynder til uafhængighed

Efterhånden som din baby bliver ældre, vil de begynde at ville gøre tingene på egen hånd. At putte dem ind i løbet af dagen er en fantastisk måde at fremme denne uafhængighed på. Ved at gøre ting som at trække betrækket op og sige godnat, vil din baby begynde at forstå, at det er ting, de kan gøre på egen hånd. Og når de først begynder at gøre tingene på egen hånd, vil de være godt på vej til at blive selvstændige små væsener!

Det er godt for din babys mentale sundhed

Ud over fysiske fordele som forbedret søvn og nedsat stressniveau, kan det at putte din baby ind i løbet af dagen også have nogle positive effekter på deres mentale sundhed. Når du tager dig tid til at putte og knytte bånd til din baby, kan det hjælpe dem til at føle sig elsket og trygge. Denne følelse af tryghed er afgørende for en sund udvikling både nu og senere i livet.

Så der har du det! Der er masser af gode grunde til at begynde at putte din baby ind i løbet af dagen. Det er ikke kun godt for deres fysiske sundhed, men det er også godt for deres mentale sundhed. Så hvorfor ikke give det en chance? Du vil måske bare opleve, at det er en fantastisk måde at knytte bånd til din lille, mens du giver dig selv en tiltrængt pause!

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *