Hvad skal du gøre, hvis dit fly bliver forsinket, overbooket eller aflyst

Hvis du nogensinde har fløjet før, er chancerne for, at du har oplevet en forsinkelse, overbooking eller aflysning med dit fly. Selvom disse situationer ofte er uden for flyselskabets kontrol, kan de stadig være frustrerende for passagererne.

Den gode nyhed er, at hvis dit fly er blevet forsinket, overbooket eller aflyst, kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet. Her er hvad du behøver at vide.

Du kan være berettiget til kompensation fra flyselskabet, hvis dit fly er forsinket, overbooket eller aflyst

Har du nogensinde oplevet en flyforsinkelse, overbooking eller aflysning? I så fald kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet. I Den Europæiske Union (EU) er flyselskaber forpligtet til at kompensere passagerer for forstyrrelser i deres rejseplaner. Dette inkluderer forsinkelser på to timer eller mere, aflysninger og at blive nægtet boarding på grund af overbooking.

Sådan får du kompensation fra et flyselskab for et forsinket, overbooket eller aflyst fly

Ingen kan lide at få deres rejseplaner forstyrret. Men hvis dit fly er blevet forsinket, overbooket eller aflyst, kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet. Her er hvad du behøver at vide.

 

Hvad du behøver at vide om flyselskabskompensation

Hvis dit fly er blevet forsinket, overbooket eller aflyst, kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet. Afhængigt af omstændighederne kan denne kompensation tage form af en refusion, en voucher til fremtidig rejse eller endda kontanter. For at få den kompensation, du er berettiget til, skal du dog kende dine rettigheder.

 

Det første du skal gøre, hvis dit fly er forsinket, er at tjekke med flyselskabet for at se, om de tilbyder nogen form for kompensation. Mange flyselskaber tilbyder automatisk kuponer eller refusioner, hvis dit fly er forsinket i et vist tidsrum. Hvis flyselskabet ikke yder nogen kompensation alene, kan du altid spørge. Det skader aldrig at spørge!

 

Hvis dit fly bliver aflyst direkte, har du næsten helt sikkert ret til fuld refusion. Du kan muligvis også få en voucher til fremtidige rejser eller endda kontanter, hvis aflysningen skyldtes noget, som flyselskabet har kontrol over (såsom overbooking). Skyldes aflysningen noget uden for flyselskabets kontrol (såsom vejret), så har du muligvis ikke ret til noget.

 

I nogle tilfælde kan det give mening at acceptere en voucher til fremtidige rejser i stedet for en refusion. Dette gælder især, hvis du er berettiget til en voucher, der kan bruges til rejser med ethvert flyselskab, ikke kun det, der aflyste dit fly. Bare sørg for, at værdien af ​​kuponen mindst er lig med, hvad du ville have fået som refusion.

Hvad du behøver at vide om kompensation for flyforsinkelser

Hvis dit fly ankommer til destinationen mere end to timer senere end det planlagte ankomsttidspunkt, kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet. Størrelsen af ​​den kompensation, du modtager, afhænger af forsinkelsens længde og flyvningens distance. Hvis dit fly for eksempel er forsinket med mere end tre timer på en flyvning på 1.500 km eller mindre, kan du være berettiget til  4500 kr. i kompensation.

Du har også ret til mad- og drikkegavekuponer samt gratis telefonopkald og gratis adgang til e-mail og sociale medier, hvis forsinkelsen varer mere end to timer. Hvis forsinkelsen varer mere end fem timer, har du ret til at annullere din billet og få fuld refusion.

Hvad du behøver at vide om kompensation for flyaflysning

Hvis dit fly bliver aflyst, har du ret til at vælge mellem en refusion eller et alternativt fly til din destination. Hvis du vælger et alternativt fly, skal det være afgang senest fire timer efter det oprindelige planlagte afgangstidspunkt og ankomme senest otte timer efter det oprindelige planlagte ankomsttidspunkt. Hvis ingen af ​​disse muligheder passer til dig, eller hvis de ikke tilbydes af flyselskabet, har du ret til fuld refusion.

Hvad du behøver at vide om kompensation for nægtet boarding (overbooking)

Hvis et flyselskab nægter dig boarding, fordi dit fly er overbooket (dvs. der er flere passagerer med billetter, end der er pladser på flyet), så har du ret til at vælge mellem en refusion eller et alternativt fly, der afgår senest fire timer efter oprindeligt planlagt afgangstidspunkt og ankommer senest otte timer efter det oprindelige planlagte ankomsttidspunkt. Hvis ingen af ​​disse muligheder er egnede for dig, eller hvis de ikke tilbydes af et flyselskab, vil passageren få 400 % værdi af den oprindelige flybillet (ikke inklusive skatter) i kontanter pr. sæde, der blev bekræftet, men ikke brugt plus en fuld refusion på enhver anden sæson allerede betalt.

Forsinkelser

Hvis dit fly er forsinket med mere end tre timer, er du berettiget til kompensation i henhold til EU-lovgivningen. Det beløb, du vil modtage, afhænger af forsinkelsens længde og distancen på dit fly. For eksempel, hvis dit fly er forsinket med mere end tre timer, og det er under 1.500 kilometer, har du ret til op til 4500 kr. i kompensation. Hvis dit fly er forsinket med mere end fire timer, og det er mellem 1.500 og 3.500 kilometer, har du ret til op til 4500 kr. i kompensation. Hvis dit fly er forsinket med mere end fem timer, og det er over 3.500 kilometer, har du ret til op til 4500 kr. i kompensation.

Andre refusioner

Udover forsinkelser kan passagerer også være berettiget til refusion for ting som tabt bagage eller at blive nægtet boarding på grund af overbooking. For eksempel, hvis din bagage er tabt eller beskadiget af flyselskabet, kan du få refunderet op til €1.131 pr. Hvis du bliver nægtet boarding på grund af overbooking og omdirigeret til et andet fly, der ankommer to eller flere timer senere end dit oprindelige ankomsttidspunkt, kan du være berettiget til op til €600 i kompensation.

Flyforsinkelser, overbooking og aflysninger: Hvad du behøver at vide

At flyve kan være stressende nok uden at skulle bekymre dig om, at dit fly bliver forsinket, overbooket eller aflyst. Men hvis nogen af ​​disse ting sker, kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet. Her er hvad du behøver at vide.

Uanset om det er en forsinkelse, overbooking eller aflysning, kan det at kende dine rettigheder tage noget af stresset ud af at flyve. Og hvis noget går galt med dit fly, så tøv ikke med at bede flyselskabet om kompensation – du kan blive overrasket over, hvor meget de er villige til at give!

Hvis dit fly er forsinket, overbooket eller aflyst, mens du flyver inden for EU, kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet. Størrelsen af ​​den kompensation, du modtager, afhænger af flere faktorer såsom længden af ​​forsinkelsen, flyvningens distance, og om du blev nægtet boarding på grund af overbooking. Du har også yderligere rettigheder såsom at modtage mad- og drikkekuponer og gratis telefonopkald, hvis dit fly er forsinket i mere end to timer. Hvis dit flyselskab ikke tilbyder tilstrækkelig kompensation eller alternative flyrejser, kan du indgive en klage til Det Europæiske Forbrugercenter.

Næste gang dit fly bliver forsinket, overbooket eller aflyst, så fortvivl ikke – du kan være berettiget til kompensation fra flyselskabet. Selvom det nogle gange kan være en udfordring at få denne kompensation, er det værd at forfølge, hvis du befinder dig i en af ​​disse situationer. Med lidt viden og vedholdenhed kan du ende med at få de penge, du skylder.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *